Ofiltrerad hantverksglögg tillverkad i Östernärke.
Ingredienser:
Äppelmust, kanel, ingefära, pomeransskal, nejlika och kardemumma.
Denna goding är en oemotståndlig kombination av kryddig värme och julig känsla i varje klunk med smak av kanel, nejlika och kardemumma. Ni hör! Det låter verkligen som jul på burk! Perfekt att njuta av under de mysiga julstunderna med familj och vänner.
En klassisk mjölig potatis som passar bra till att kokas eller att göra mos eller soppa på. Den har gult skal med röda inslag, köttet är vitt. Mycket fin potatissmak, något smörig och nötig.
Som namnet antyder är detta en drottning bland potatissorterna. En gourmetpotatis som är gul i skal och kött. Lämplig att ugnsbaka, fritera och koka.
En klassisk kolsyrad enbärsdricka som dom har bryggt väldigt länge. En god måltidsdryck som passar perfekt till husmanskost. Här bryggd på handkokad sockerlag av svenskt socker och kristallklart vatten. Allt enligt gammal dryckeshantverkstradition. Passar till husmanskost, kallskuret, kryddiga grytor. Höstrusk med öppen brasa. Utseende: Mörk med tydligt cappuccinofärgat skum. Doft: Enbär och malt. Smak: Fyllig, lite kryddig smak av enbär.
Äppelmust som är pressad och pastöriserad av Carlslunds musteri här i Lännäs. Inga tillsatser, bara äpplen!
Äppelmust som är pressad och pastöriserad av Carlslunds musteri här i Lännäs. Inga tillsatser, bara äpplen!
Äppelmust som är pressad och pastöriserad av Carlslunds musteri här i Lännäs. Inga tillsatser förutom kanel i denna!
Receptet till Kronans Cederpepparkakor kom på 1920-talet ner till norra Hälsinglands från Dingersjö värdshus i Njurunda. Värdshuset är ett av Europas äldsta skjutsställen och grundades redan 1648. Tillverkningen är fortfarande hantverksmässig enligt gammal tradition. Den unika smaken i kombination med en lite kraftigare kaka har gjort att den idag efterfrågas både inom och utom Sveriges gränser. Den har flerfaldigt utsetts till Sveriges godaste pepparkaka och vi förstår verkligen varför! Nu helt utan palmolja.