Ingredienser:
Pastöriserad ekologisk komjölk, vitmögel.
Näringsvärde per 100g:
ASC-märkt Salamon Salar. Laxen är rökt i vår vedeldade rök och cirkavikten är 250g +-10%.
En härlig viltkorv gjord på skogens konung Älgen (produkten är fryst). Ingredienser: Fläskkött & fett från gris (58%), Älgkött (14%), vatten, potatismjöl, salt, druvsocker, kryddor: (svartpeppar, timjan, muskot, cayenne, lökpulver, koriander, ingefära, rosmarin), antioxidationsmedel (E300, E301, E331), konserveringsmedel (E250). Korvskinn av gris.
En lite mera smakrik korv på Svensk Hjort (produkten är fryst). Ingredienser: Fläskkött & fett från gris (58%), Hjortkött (14%), vatten, potatismjöl, salt, druvsocker, kryddor: (svartpeppar, timjan, cayenne, lökpulver, vitlök, koriander, chipotle), antioxidationsmedel (E300, E301, E331), konserveringsmedel (E250). Korvskinn av gris.
Granbarksosten är en speciell ost med aromatisk kitt- och vitmögelyta. Osten kan även ha inslag av vildmögel. Den skall smältas i ugnen och ätas ungefär på samma sätt som en ostfondue. Sätt ugnen på 200–225 grader och låt stå i ugnen c:a 15–20 min eller tills osten får en fondueliknande konsistens. Runt osten har vi lindat en tunn ring av granbark som fungerar som form när osten värms i ugnen. Ungefärlig vikt 400g +/-10%
Tomatmarmelad hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater. Smaksatt med aprikos!
Tomatmarmelad hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater. Smaksatt med fikon!
Tomatmarmelad hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater. Smaksatt med ingefära!
En ost med låg vattenhalt och relativt lång lagringstid. Osten sätts i press efter ystningen vilket gör att den får en slät, fast yta som känns torr vid beröring. Den är krämig men hyffsat fast med en mild och nötaktig smak, behöver c:a 5 månader på sig. Ungefärlig vikt 850g +/-15%
En blåmögelost. Den är relativt mjuk, ganska syrlig och lite salt. Blåmöglet ger en ganska pikant smak, särskilt om osten är vällagrad. I en blåmögelost skall möglet kunna växa till även inne i osten, och till det behövs det syre. Därför sticker vi efter saltningen flera hål rakt genom varje ost med en håltagningsmaskin. Sedan läggs osten i det första lagringsutrymmet där den ligger i c:a 4 veckor medan möglet växer till. Därefter läggs osten lite kallare för att mogna färdigt. Allt som allt lagras osten i 3–5 månader innan den går till försäljning. Den kan lagras ytterligare flera månader beroende på hur stark man vill ha den. Ungefärlig vikt 350g +/-10-15%.