Näringsämne per 100 gram
Energi | 1650kj |
Energi | 390kcal |
Fett | 2,5g |
Kolhydrater | 75g |
Fibrer | 13,2g |
Protein | 13g |
Salt | 4,25g |
Surdegspasta av svenskt vete. Varför srudegspasta då? -Gott i magen och munnen -Lokal och småskalig ekologisk produktion -Inget extra gluten, inga tillsatser
Grännaknäcke är ett supergott och krispigt knäckebröd som bakas i Gränna. Brödet är Grännaknäckes kronjuvel och bakas för hand med fina råvaror och mycket kärlek. Gott som det är, men knäckebrödet gör sig väldigt bra som avokadomacka eller som tillbehör när det vankas ostbricka. Ett måste tillsammans med en lagrad hårdost och fikonmarmelad!
En ost med låg vattenhalt och relativt lång lagringstid. Osten sätts i press efter ystningen vilket gör att den får en slät, fast yta som känns torr vid beröring. Den är krämig men hyffsat fast med en mild och nötaktig smak, behöver c:a 5 månader på sig. Ungefärlig vikt 850g +/-15%
En vitmögelost. Vitmögelytan ger en mild champinjonliknande smak. Liten syrlighet, krämig men fast. Ungefärlig vikt 400g +/-10%.
En blåmögelost. Den är relativt mjuk, ganska syrlig och lite salt. Blåmöglet ger en ganska pikant smak, särskilt om osten är vällagrad. I en blåmögelost skall möglet kunna växa till även inne i osten, och till det behövs det syre. Därför sticker vi efter saltningen flera hål rakt genom varje ost med en håltagningsmaskin. Sedan läggs osten i det första lagringsutrymmet där den ligger i c:a 4 veckor medan möglet växer till. Därefter läggs osten lite kallare för att mogna färdigt. Allt som allt lagras osten i 3–5 månader innan den går till försäljning. Den kan lagras ytterligare flera månader beroende på hur stark man vill ha den. Ungefärlig vikt 350g +/-10-15%.
Tomatmarmelad hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater. Smaksatt med aprikos!
Tomatmarmelad hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater. Smaksatt med fikon!
Tomatmarmelad hantverksmässigt tillverkad i Karintorp av svenska, obesprutade tomater. Smaksatt med ingefära!