Ingredienser | Kolsyrat vatten, socker, syra(citronsyra), naturlig arom, konserveringsmedel(E211, E202), kinin. |
---|
Näringsdeklaration per 100g | Energi 166kJ/40kcal, Fett<0.01 varav mättat fett <0.01, Kolhydrat 9.1g varav sockerarter 9.1g, Protein <0.01g, Salt <0.01mg |
---|
Rakt ifrån tunnbrödsbageriet i Västerås kommer här ett krispigt och gott tunnbröd! Receptet har tagits fram med hjälp av tunnbrödsentusiaster runt om i hela Norrland. I det här tunnbrödet möter tradition innovation. Fantastiskt gott!
Påskmust från Hammars bryggeri. "Påskmusten gör vi efter samma recept ända sedan 30-talet. Glad Påsk!"
Hjälmargösen, en utsökt svensk fisk och från ett av världens första certifierade hållbara insjöfiske. Lika enkel som god att tillaga. Vikten kan variera med +/-10%. Varan levereras färsk eller fryst beroende på leverans till butik. Vi fryser gösen efter tre dagar och då är hållbarheten ca sex månader.
Laxpaj som vi tillverkat själva! Gjord på varmrökt lax från Nygårds rökeri, ägg från Ormesta, vetemjöl från Orga Kvarn! Ca 4-6 portioner. Levereras fryst.
En blåmögelost. Den är relativt mjuk, ganska syrlig och lite salt. Blåmöglet ger en ganska pikant smak, särskilt om osten är vällagrad. I en blåmögelost skall möglet kunna växa till även inne i osten, och till det behövs det syre. Därför sticker vi efter saltningen flera hål rakt genom varje ost med en håltagningsmaskin. Sedan läggs osten i det första lagringsutrymmet där den ligger i c:a 4 veckor medan möglet växer till. Därefter läggs osten lite kallare för att mogna färdigt. Allt som allt lagras osten i 3–5 månader innan den går till försäljning. Den kan lagras ytterligare flera månader beroende på hur stark man vill ha den. Ungefärlig vikt 350g +/-10-15%.
Det finns en anledning till att hjortron kallas för skogens guld. Lyxa till ostkakan, glassen eller ostbrickan med vår omtyckta hjortonsylt. (Psst, blanda hjortronsylt och creme fraiche och du har en supergod sås till varmrökt lax). Gårdstillverkat från Månstad Ölme, Värmland.